2. října 2014

Celozrnná buchta s jablky



Ingredience
1 hrnek celozrnné mouky (já doma měla zrovna celozrnnou ječnou)
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1 balení vanilkového pudingu v prášku
1/3 hrnku rostlinného oleje
1 hrnek rostlinného mléka
3-4 lžíce arašídového másla
1 lžička jedlé sody
1 lžička jablečného octa
3 středně velká jablka

Posypka
rostlinný olej
datlový nebo jakýkoliv jiný sirup
ovesné vločky

Postup
Nejprve připravíme směs na posypání. Olej, sirup a vločky smícháme v misce, dokud nevytvoří "drobenku". Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. V misce smícháme celozrnnou a polohrubou mouku, cukr, puding a sodu. Arašídové máslo rozmícháme v mléce a přidáme spolu s olejem a jablečným octem do směsi. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka. Všechno promícháme, rovnoměrně rozprostřeme na plech a posypeme posypkou. Pečeme 25 minut na 170 stupňů. Přibližně po 15 minutách stáhneme na 150 stupňů.

Poznámky
Tímto receptem jsem se inspirovala u Dewi, jen jsem si u některých ingrediencí pozměnila množství a přesto je buchta moc dobrá a vláčná. Použít vločky jako "drobenku" je super věc, protože jsou na povrchu krásně křupavé.



Žádné komentáře:

Okomentovat